Obradović za Telegraf: Imam NBA u malom mozgu, zato sam pobedio San Antonio!

Srpski trener objašnjava kako je njegova ekipa pobedila zvanično najjači tim sveta, koliko Greg Popovič ceni srpsku košarkašku naciju, na koji način Alba od malog kluba potaje evropski poštovana ekipa, da li će preuzeti neku od NBA ekipa...

  • 6

Nemačka, evropska, ali i svetska košarkaška javnost bruje o tome kako jedna "mala" Alba iz Berlina pobedila svetskog košarkaškog giganta San Antonio!

Ovo je, svakako, još značajniji jer je američka ekipa aktuelni prvak najjače svetske lige, a ekipu iz Nemačke predvodi srpski stručnjak Saša Obradović.

O kakvom se spektaklu radilo potvrđuje snimak radosti igrača i navijača Albe, ali same reči Saše Obradovića.

- Javnost u Nemačkoj je sjajno reagovala na dolazak Sparsa kod nas, danima je pripremana utakmica, navijači i njihovi obožavaoci konstantno su bili ispred hotela u kojem su igrači bili smešteni, vladala je prava košarkaška euforija. Sve je bilo svečano, na jednom višem nivou - priča Saša Obardović.

- Čast je da uopšte jedna Alba ima priliku da igra sa takvom ekipom, koja je, i zvenično, najbolja na svetu. Imaju najboljeg trenera, a i način na koji su osvojili prsten ove godine, to i potvrđuje. Samim tim je i veće zadovoljstvo posle pobede. Iako nismo dobili trofej, ovu utakmicu smatram trofejom, jer je jedna od najznačajnijih u mojoj karijeri.

Kako pobediti jednog NBA ligaša koji se priprema za sezonu?

- Prvo, mislim, da takve ekipe mogu da pobede samo timovi koji imaju srce, igraju snažno, izgaraju na terenu, što su moji igrači i potvrdili. Fenomenalno su odigrali i mogu samo da budem ponosan što sam njihov trener- priča Obradović.

Za jedan takav meč, ekipu nije ni bilo potrebno motivisati.

- Nema posebne pripreme, ništa im nisam rekao od osim onoga što inače pričamo. Gledali smo video, neke isečke protivnika, ali je najvažnije kako su odigrali. Igrali su emocijom, srcem, i to potvrđuje ono da tim, bez obzira na svoju veličinu, ako izgara na terenu, može da pobedi i najveće.

Nedavno je trener Sparsa Greg Popovič izjavio da je Obradović "zreo" za NBA klupu, na šta se Saša našalio da se to verovatno odnosi na Željka Obradovića, a ne na njega. Međutim, ovom pobedom, dokazao je da ništa nije isključeno...

- Znam da je Greg mislio na mene, pošto je, verovatno, nekada, skautirajući nekog Tonija Parkera za NBA gledao i mene na parketu. Hvala mu za tako lep komentar, u više navrata je pokazao da ceni naš narod i nas kao košarkašku naciju - priča Obradović, i nastavlja:

- NBA treba imati kao cilj, negde u malom mozgu, što ja i imam. Uvek pravim neke velike planove, koji mogu da se ostvaruju samo ako ideš korak po korak. Voleo bih da se okušam u Americi, ali, znate kako kažu u svetu sporta: razmišljam samo o sledećoj utakmici, to je sada najvažnije, sve ostalo je daleko - objektivan je Obradović.

Ta sledeća utakmica je meč protiv ekipe iz Bona u okviru domaćeg prvenstva, u kojem je Bajern već sada istakao kandidaturu za trofej.

- Biće nam teže nego prošle sezone jer smo tada poraženi u finalu, a malo ko je očekivao da ćemo tako daleko uopšte doći. Pre nekoliko nedelja osvojili smo nemački Superkup, a sada dobili i San Antonio. Protivnici će sigurno drugačije, ozbiljnije gledati na nas. Opet, od toga kako uspemo da uskladimo jak ritam, putovanja i nedostatak vremena za regeneraciju, zavisi naš rezultat. Nadam se da će moji momci imati snage- upozorava trener berlinske ekipe

- Nemačka liga je svake sezone sve jača, za sada se Bajern najviše pojačao, ima više i srpskih igrača i samo je pitanje momenta kada će biti najjače takmičenje u Evropi- konstatuje Saša Obradović.

(M. P.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ćole

    9. oktobar 2014 | 20:11

    Odlican bivsi kosarkas!

  • ofk

    9. oktobar 2014 | 22:58

    I ozbiljnoj itakmici bilo hi 50 razlike

  • bOoMERaNG

    9. oktobar 2014 | 23:48

    Nikakav kosarkas !!!! Vecno peti !!! Nikad nije imao svoje ja u kosarci, POTRCKO !!! A to da imas NBA u glavi mozes okaciti macku o rep !!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA