Izgubljenu, pa furioznu Srbiju greške u finišu koštale velikog preokreta protiv Brazila! (VIDEO)

 
  • 69

Selekcija Srbije doživela je i drugi poraz na Mundobasketu, ovog puta od Brazila sa 81:73

Srbija nije uspela da napravi veliki podvig! Brazil je bio bolji od Đorđevićevih momaka sa 81:73, pa će Srbija grupnu fazu završiti kao četvrtoplasirana selekcija grupe A!

Dva potpuno različita lica pokazala je Srbija na meču sa Brazilom! Slobodno se može reći najgore i najbolje! Od minus 18 u finišu prvog poluvremana, do 32:12 u trećem peridu i vođstva, koje nažalost nije krunisan pobedom!

Najefikasniji u timu Srbije bio je Teodosić sa 14 poena, dok je Raduljica postigao 11, a Marković 10. Sa druge strane nezaustavljiv je bio Vijera sa 21 poenom uz čak šest trojki iz devet pokušaja, dok je Barbosa postigao 16.

Posle trojke Simonovića početkom poslednjeg perioda za vođstvo 67:60, Srbija kao da je stala, pa je Brazil serijom 12:0, za koju naši momci imali odgovor, krenuo ka pobedi. Ali krenimo redom...

Osim, uvodne prednosti Srbije 2:0 i 4:3 posle poena Markovića i Štimca, sve ostalo u prvih 20 minuta je bilo u znaku Brazila. Serijom 11:0, koju su otvorili sa dve trojke Vijere, Brazilci su stigli do prve dvocifrene prednosti.

Ulaskom Krstića, Teodosića i Birčevića naši su se malo trgli, odgovorili šutem iz daljine i smanjili na minus četiri 16:12, ali je to bilo sve što su Đorđevićevi izabranici učinili.

Ilarijo je posle minuta pauze bio nezaustavljiv pod košem, Garsija, Barbosa i Đovani u šutu iz daljine pa je Brazil stigao do maksimalnih 43:25! U tim trenucima je bilo dosta napeto u našem timu, pa je Teodosić tokom tajm-auta besneo na saigrače.

Na poluvreme se otišlo sa 48:32 za Brazil, a kao da su se u toku 15 minutne pauze Đorđevićevi momci transformisali u one prave kakave želimo da ih gledamo!

Seriju Srbije od 22:3 pokrenuo je poenima Raduljica, Marković je postigao osam poena u istoj uz jednu trojku, Bogdanopvić pet! Posle penala Raduljice, Bjelie i Jovića na semaforu je pisalo neverovatnih 59:55 za Srbiju!

U poslednjih deset minuta Srbija je ušla već pomenutom trojkom Simonovića, posle čega su Đorđevićevi momci ponovo stali.

Veliki broj grešaka i nemoć u napadu, uz čak tri promašena slobodna bacanja Raduljice, i jeftino izgubljenu loptu Markovića, iskoristili su Brazilci.

Vijera je postigao čak 11 poena u finišu meča, od čega čak tri trojke, četiri je dodao Spliter za treću pobedu Južnoamerikanaca na Mundobasketu, dok naš tim ima po dve pobede i poraza.

SASTAVI:

SRBIJA: Teodosić 14, Simonović 3, Jović 2, Bogdanović 8, Bjelica 8, Marković 10, Kalinić 0, Birčević 8, Krstić 7, Raduljica 11, Katić 0, Štimac 2.

BRAZIL: Mačado 0, Neto 2, Hetšeimer 0, Tejlor 2, Garsija 6, Uertas 6, Barbosa 16, Varežao 4, Đovani 7, Ilario 7, Viera 21, Spliter 10.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wtf

    3. septembar 2014 | 20:33

    Djordjevic izgubio ovu utakmicu kao I onu protiv Fr

  • Jwhshs

    3. septembar 2014 | 20:57

    Raduljica katastrofa !! Bogdanovic isto !! Teo najbolji

  • bOomERaNG

    3. septembar 2014 | 18:27

    nema sanse ... vidi se to je maximum ... Srbija nije vise velesila u kosarci ...... Jednostavno nema se snage,volje nema igraca koji ce ponjeti sav teret ... ugazice ih Brazil ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA