VUJOŠEVIĆ: Kad se mešaš s go*nima pojedu te svinje!

Predsednik JSD Partizan na četvrtom međunarodnom sajmu "Ekonomija sporta" pričao je o stanju u Humskoj i zbog čega se više ne meša u rad fudbalskog kluba crno-belih

  • 24

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević pred  treći meč finala plej-ofa sa Crvenom zvezdom prisustvovao je četvrtom međunarodnom sajmu "Ekonomija sporta", gde je najviše reči bilo o problemu finansiranja profesionalnog sporta u Srbiji.

Vujošević je poznat kao jedan od najvećih kritičara države, koja kako kaže, nejednakim aršinima raspodeljuje sredstava iz javnih preduzeća za finansiranje najvećih klubova u zemlji.

Većina govornika na ovom sajmu zalagala smatra da je privatizacija jedino reenje opstanka pofesionalnog sporta, dok Vujošević misli da država treba da stoji iza sportskih kolektiva koji reprezentuju kako grad tako i državu.

- Kada pričamo o privatizaciji u sportu u doba ove tranzicije, ne smemo da zaboravimo privatizaciju preduzeća gde je izvedena najveća moguća pljačka u istoriji društva - rekao je između ostalog Vujošević.

Trener crno-belih i istovremeno predsednik JSD Partizan otkrio je i zašto se povukao iz rada u fudbalskom klubu.

- Ne mogu dovoljno da pričam o fudbalu, jer se u fudbal nedovoljno razumem i u njega sam ušao tek pre par godina, kada se dogodio problem oko prodaje nekih igrača, pa i pokušaj puča u Fudbalskom klubu. Znate da sam predsednik Sportskog društva Partizan. Iako je to počasna funkcija, dođe trenutak kad čovek mora da nešto i uradi, kao što i predsednik kućnog saveta mora da reaguje ako se pojavi buka u nekom stanu -pričao je Vujošević i dodao:

- Na osnovu onoga što sam video i doživeo u fudbalu, a malo znam, mogu da kažem da smo mi zemlja sa talentovanom decom za fudbal, koji nemaju uslove da postanu vitezovi, jer menadžeri potplaćuju trenere pionira da vrbuju najtalentovanije. Ti treneri od starta formiraju pogrešnu psihologiju, pa klinci smatraju da su zaštićeni ne na osnovu toga kako rade, ponašaju i bore se, već na osnovu toga ko ima kakvog menadžera - rekao je trener crno-belih.

Nastavio je...

- Nedugo zatim, dolazi se u situaciju da vođe učestvuju u prodaji igrača i da vrše pritisak na klub da njihovi igrači imaju bolji status. Onda se dogodi i da vođa siđe s tribine i skine kapitensku traku igraču, a da onda uz blagoslov trenera, taj isti igrač mora da sedne pored vođe i da pred kamerama kaže kako je to bio prijateljski gest - rekao je trener košarkaša Partizana i istakao:

- Ne bira se vreme za prodaju igrača i ona ne zavisi od toga da li je taj momak mentalno i igrački zreo da podnese teret slave. Igrač se prodaje kada se klubu prodaje, odnosno kad su klubu potrebne pare i to ne putem, da kažem, tendera pa da se pojavi najbolja ponuda. Igrači se prodaju daleko ispod vrednosti u klubove koje menadžeri izaberu jer imaju lični interes i uticaj i na novoj adresi - rekao je Vujošević.

Posle kratke pauze konstatovao je...

- Teško je u takvoj atmosferi postati vitez i veliki as. Izvinite me na izrazu, 'kad se pomešaš s govnima poješće te svinje - naučio sam. Rekao sam sebi - Sklanjaj se odatle - zaključio je Vujošević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    20. jun 2014 | 00:32

    Veliki sam zvezdaš, ali OGROMAN respekt za ovog čoveka!!! Ima i on svojih mana, ali većeg motivatora i pedagoga srpski sport nije dugo imao. I sad će neko reći: a davljenje? To "davljenje" će od Bogdanovića samo napraviti i većeg igrača i većeg čoveka!!! To se i dokazuje svakodnevno....opet na žalost moje Zvezde. Ne mogu da mrzim ovog čoveka jer ima m..a da se sam bori za svoj klub i za svoje igrače bez ičije pomoći. Kako se Zvezdi ne desi neko ovakav....

  • Iggy

    20. jun 2014 | 00:04

    Kapu dole za ovaj intervju!

  • Crnobeli

    20. jun 2014 | 00:54

    Dule, samo jedno ti mogu reci, HVALA TI STO POSTOJIS, a g...a ce pojesti svinje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA