Federer ispao od Gulbisa: Najgori tenis Švajcarca na RG u poslednjih 10 godina!

 
  • 6

Letonac Ernests Gulbis savladao je Rodžer Federera posle tri sata i 42 minuta rezultatom 3:2 i izbacio ga sa Rolan Garosa već u osmini finala

Nova senzacija na Rolan Garosu! Posle ispadanja Stanislasa Vavrinke u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske njegovim stopama je krenuo i Rodžer Federer koji je u osminu finala poražen od Letonca Ernestsa Gulbisa rezultatom 3:2 - 6:7, 7:6, 6:2, 4:6, 6:3, posle tri sata i 42 minuta.

Ovo je ubedljivo najgori plasman Švajcarca na Rolan Garosu još od 2004. godine kada je ispao u trećem kolu. Posle toga uvek je igrao barem u četvrtfinalu gde je ispadao 2010. i 2013. godine.

Nije Federer bio na nivou igara koje smo navikli da gledamo kada je on u pitanju, ali to mu nije dao ni protivnik koji je odlično servirao i, pre svega, igrao agresivno. Imao je Švajcarac šansu da krajem drugog seta ''prelomi'' meč, ali je prokockao brejk prednosti pri servisu za set koji je kasnije izgubio.

- Ovo je pobeda moje karijere - kratko je rekao Gulbis posle meča u kojem je prvi stigao do brejka i poveo sa 4:2, ali nije uspeo da ga potvrdi.

Prvi set je otišao u taj brejk, gde se Švajcarac mnogo bolje snašao i poveo sa 1:0 u setovima. Serija brejkova i ribrejkova viđena je i u drugom setu gde je Federer imao pomenutu šansu da povede sa 2:0, ali je pri rezultatu 5:3 izgubio servis, što mu se obilo o glavu u taj brejku drugog seta - 7:6. Gulbis je izjednačio na 1:1 u setovima.

Treć set je protekao u potpunoj dominaciji Gulbisa koji je napravio prvi brejk u šestom gemu, poveo sa 4:2, a nedugo zatim upisao i drugi za vođstvo od 2:1 u setovima.

Federer je u četvrtom setu mnogo bolje zaigrao i konstantno je bio u vođstvu. Letonac je sredinom seta tražio medicinski tajm aut posle čega se donekle vratio u igru, ali nije imao snage u potpunosti - 6:4 za Švajcarca.

Ključni momenat za letonca dogodio se na početku petog seta. Oduzeo je brejk protivniku i olako poveo sa 3:0, što mu je bilo dovoljno da na kraju slavi sa 6:3.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA