MAKABI JE ŠAMPION EVROPE! Crnogorac Rajs srušio Real i doneo titulu Izraelcima!

 
  • 1

Košarkaši Makabija pobedili su Real Madrid rezultatom 98:86 posle produžetka u Milanu tako se popeli na krov Evrope

Novi vladar košarkaške Evrope je ekipa Makabija iz Tel Aviva. Izraelski tim je u finalu Evrolige u Milanu posle produžetaka pobedio Real Madrid rezultatom 98:86 i tako stigao do svoje šeste evropske krune.

Večeras je u prestonici mode viđena veoma uzbudljiva utakmica, naročito u drugom poluvremenu. Vođstvo se konstatno smenjivalo, a nijedan tim nije uspeo da se značajnije odlepi u drugom delu igre, pa je sve odlučeno u dramatičnom finišu posle produžetka u kome je briljirao naturalizovani Crnogorac, Tajris Rajs, koji je u tom periodu igre ubacio čak 14 poena.

Posle poena Tajusa i Rajsa, Makabi je imao plus četiri na nešto više od minut pre kraja regularnog dela. Posle toga je Serhio Rodrigez pogodio dva penala, da bi u sledećem napadu Riki Hikman promašio veoma težak šut, na 30 sekundi pre kraja.

Rudi Fernandez je preuzeo odgovornost, promašio je, ali je Burusis uhvatio loptu i bio fauliran. Pogodio je oba bacanja. Onda je usledio napad za titulu, ali je Rajs promašio otvorenu trojku, pa se moralo u produžetke.

I u produžetku je viđena slična priča. Igralo se koš za koš i viđena je prava rezultatska klackalica, ali je onda sudbinu ove utakmice u svoje ruke preuzeo Tajris Rajs. U produžetku je postigao 14 poena je odlučio pobednika, a Madriđani nisu uspeli da isprate ritam naturalizovanog Crnogorca.

Junak ovog fajnal-fora je svakako Tajris Rajs koji je postigao ukupno 26 poena, a veliku podršku imao je u Hikmanu  koji je ubacio 18, a Smit  15. Kod Reala ponovo je sjajan bio Serhio Rodrigez sa 21 poenom, Rudi Fernandez je ubacio 15, a Mirotić, Rejes i Burusis 12.

Na ovaj način Real nije uspeo da osvoji trofej ni posle 19 godina. U utakmici za treće mesto, Barselona je savladala CSKA.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Dačić u Loznici dočekao pripadnike Sektora za vanredne situacije, koji su bili angažovani u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dacco

    18. maj 2014 | 22:19

    A,od koga Izrael e u Evropa,ili pogresna geografija sme ucele?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA