Dortmund se već sprema za još jedno šampionsko slavlje!

 
  • 0

Navijači Borusije već su ispunili sve hotelske kapacitete za još jedan slavljenički spektakl sa pivom... Dva meseca pre kraja šampionata!

Borusija Dortmund ima sedam bodova više od Bajer Minhena, i po mišljenju mnogih navijača "žuto-crnih", je to dovoljno za proslavu nove titule šampiona!

Navijači "milionera" već planiraju još jedno šampionsko slavlje.

U poslednjem kolu Bundeslige,  Borusija igra 5. maja sa Frajburgom, a već se sada zakazuje opšta fešta za 1. maj pred "žuto-crni" vikend.

Po pisanju nemačkog "Rura", praktično su svi hoteli tog vikenda u Dortmundu bukirani. Sa svakom pobedom koju je Borusija beležila, povećavao se broj turističkih rezervacija hotelskih soba do ispunjenja kapaciteta!

Ono što raduje hotele, drugima nameće dosta rada. Grad Dortmund imaće pune ruke posla za planiranje i organizaciju slavlja, pogotovo saobraćajna i komunalna odeljanja.

Ono što će gradskim vlastima posebno zadavati glavobolje je činjenica da Borusija može postati šampion vrlo brzo, već 21. aprila, posle utakmice se imenjakom iz Mehengladbaha. Ukoliko se to dogodi, grad će biti spreman, sarađujući sa policijom i Fudbalskim savezom, što je potvrdio PR skupštine grada Mihael Mainders. Ipak, još nisu precizirane konkretne organizacione mere.

Dve najbitnije tačke su ipak jasne: mesto održavanja biće plato ispred stadiona Vestenfalen, i piće koje će se služiti, a to je novo izdanje prošlogodišnjeg piva, sponzora Bundeslige Brinkhof. 

Ovako su navijači Borusije slavili prošle godine, a i sada su k'o zapete puške spremni za još jedan spektakl!

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA