SEKSUALNO OBRAZOVANJE U KINI: Hit crtaći koji deci objašnjavaju sve (VIDEO)

 
  • 4

Kinesko društvo je poznato kao veoma tradicionalno u svakom pogledu, pa i po pitanju podučavanja dece o seksualnosti i razmnožavanju. Evo kako oni izlaze na kraj s ljubopitljivom decom koja se ne zadovoljavaju šturim odgovorima na škakljiva pitanja

Zahvaljujući serijalu crtanih filmova koji ruše sve tabue, klinci u Kini po prvi put u istoriji mogu da dobiju konkretne odgovore na pitanja tipa “kako se prave bebe.

Animatorska kuća “Nutcracker Studio” napravila je jednominutne crtane filmove u kojima se mališanima objašnjava sve što ih zanima. Premda, zbog šturog, pomalo matematičkog pristupa seksu i reprodukciji, ovo je pre vodič za roditelje koji se suočavaju s nezgodnim pitanjima.

Ma kako vam ovi filmići delovali neinformativni, oni zapravo predstavljaju revoluciju, pošto je kineska nacija oduvek bila uzdržana po pitanju seksa, a većina roditelja je u šali govorila svojoj deci da su ih kao bebe “našli na đubretu”. Sada, po prvi put, deca imaju priliku da uče lekciju od spermatozoidima i jajnoj ćeliji.

Razlika između muškaraca i žena objašnjena je na primeru pasa koji piške, a tu je i priča o tome kako se odbraniti od seksualnog nasilja koja podrazumeva lizalicu i automobil.

Dok su većini roditelja ova animirana predavanja došla kao pravo olakšanje, postoje i oni koji smatraju da je bolje da deca i dalje ništa ne znaju o seksu, sve dok ne bude vreme za to.

- Kad sam bio mali, uopšte nisam shvatao seks. Sad kad pogledam, to je bila dobra stvar. Zašto moj sin ne može da odrasta u blaženom neznanju kao što sam i ja? - pita se jedan otac.

(Telegraf.rs / HuffingtonPost)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    9. novembar 2013 | 14:44

    Zanimljivo jos samo da deca pocnu da dele sex na dvofaznu i trofaznu struju i sve su naucili :-) kina je cudo bozje ahahaha

  • Perica

    9. novembar 2013 | 13:24

    Meni tek sad nije nista jasno. Al su oni zatucani sunce ti jebem, mora bre neko da izadje i kaze alo ljudi ne jebite se vise tako se prave bebe, ionako nas ima preko milijardu.

  • Poštar

    10. novembar 2013 | 10:21

    Auuu ja ceo život grešim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA