ROMANTIKA U KRIZI: Nema više ni poljupca za laku noć

 
  • 0

Najnovije istraživanje pokazalo je da se 80 odsto parova više ne pozdravljaju jedno s drugim pre nego što utonu u san, jer su previše fokusirani samo na spavanje

Čak i kada strast u vezi ili braku malo izbledi, poljubac za laku noć ne predstavlja nešto što se smatra prevelikim očekivanjem od partnera. Međutim, prema najnovijoj studiji, izgleda da ovaj vid ispoljavanja nežnosti može da predstavlja čak i ogroman problem.

Verovali ili ne, jedna četvrtina ispitanika priznala je da ne mogu da podnesu da ih partner ili partnerka dotaknu u krevetu, dok 90 odsto uopšte ne uspeva da, pre nego što ugase svetla, izgovori važne reči "volim te".

Takođe, njih 46 odsto je reklo kako, čim legnu u krevet, okrenu leđa partneru.

- Ipak, to možda i nije toliko loše koliko zvuči. Položaj leđa o leđa pokazuje poverenje, a govor tela tokom sna se ne može odglumiti – tvrdi Korin Svit, psiholog i savetnica za parove.

Samo jedan jedini od od 2.000 učesnika u istraživanju rekao je da spava u krevetu s voljenom osobom u onome što se naziva "filmska poza", kada muškarac leži na leđima, a žena drži glavu na njegovim grudima.

- Bez obzira na sve, možda je tako i bolje. Ukoliko neko pokuša da na silu promeni svoje navike spavanja zarad svog partnera, to nikako neće valjati za vezu - objašnjava Svitova.


(kliX.ba; Telegraf.rs)

Video: Vozač dobio kutiju pa napravio ovaj potez: Snimak sa autobuske stanice koji niko nije video

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA