Muškarcima je seks važniji od hrane!

 
  • 8

Verovatno se nijedan muškarac nije iznenadio kad je shvatio da bi se radije odrekao ukusnog obroka, samo da bi mogao da ima seks s nekom ženom. Da li se slažete s ovim otkrićem?

Otkriveno je da muškarci imaju deo mozga koji je posvećen isključivo potrazi za seksom! Da li vam to zvuči poznato?

Veličina možda nije bitna devojkama, ali ova stvar jeste!

Istraživanje objavljeno u uglednom časopisu “Nature” analiziralo je razlike između polova kod valjkastih crva. Dotične životinje imaju dva pola - muški i hermafrodite, koji su zapravo modifikovane ženke, u stanju da proizvode sopstvene spermatozoide, pa im za razmnožavanje muški pol nije potreban.

Istraživači “University College” u Londonu i “Albert Einstein College of Medicine” su određene neurone našli samo kod muškog pola i kažu da bi ova studija mogla da pruži dodatni pogled na razlike u polovima među ljudskim bićima.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Dotične neurone otkrili su klasičnim eksperimentom koji koristi uslovljavanje. Upotrebili su so kao stimulans koji su crvi naučili da povezuju s prijatnim ili neprijatnim iskustvima. Na primer, gladni crvi su so povezivali s nedostatkom hrane pa bi se sklonili od nje u novom okruženju.

Međutim, gladni crvi koje su stavili u blizinu soli i partnera za parenje, ubuduće bi tražili so u novom okruženju. Iz toga su istraživači zaključili da su ti crvi prisutnost soli povezivali s pronalaženjem partnera za parenje pa je u osnovi njihova želja za seksom bila jača od želje za hranom (za koju su već pre "naučili" da je nema pored soli). Tu su želju pripisali neuronima nađenim samo kod muških pripadnika vrste.

- Pokazali smo da genetske i razvojne razlike između dva pola vode do promena u "mozgu" muškog crva tokom seksualnog sazrevanja. Zbog tih promena muški mozak radi drugačije pa se seća prošlih seksualnih iskustava i stavlja prioritet na seks u budućnosti – rekao je dr Aranca Barios, jedan od autora studije.


Iako je istraživanje sprovedeno na crvima, naučnici koji su ga sprovodili uvereni su da može da pruži uvid u ljudsku seksualnost, seksualnu orijentaciju i rodnu identifikaciju.

(Telegraf.rs / Jutarnji)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA