RAZIGRANI TAMPONI: Zašto nas nisu ovako učili o menstruaciji? (VIDEO)

 
  • 5

Svi odrasli sa setom pamte zlatno doba Školskog programa uz koji se nekada odrastalo. Međutim, ovako šašavih ideja na temu seksualnog obrazovanja nije bilo na našoj televiziji. Pogledajte kako se deca vaspitavaju u Švedskoj

Nakon animiranog video spota s penisima i vaginama koji veselo plešu, prikazanog početkom godine, švedski dečji TV kanal Barnkanalen lansirao je novi spot, ovog puta s raspevanim tamponima u glavnoj ulozi.

ONI DANI: Ovako se menstruacija menja kroz život

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE: Ovo će svaka žena morati da ima! (VIDEO)

Na ovom kanalu u sklopu švedskog javnog servisa SVT, ovih dana je počela da se prikazuje “Menstrualna pesma” koja će ima za cilj da edukuje decu o menstruaciji kao i da destigmatizuje ovu temu.

Jedan od voditelja dečijeg programa, Aleks Hermanšon, peva sa tinejdžerima, povlačeći kanap na tamponima koji počinju da plešu poput marioneta, da bi potom uronili u čašu s crveno obojenom vodom.

- To je nešto što se povremeno dešava devojčicama, a one ne vole da o tome pričaju, možda zato što se stide. Ne žele da znamo ništa o tome, ali mi ipak znamo, jer je to nešto sasvim normalno. Samo moramo da budemo malo pažljiviji prema njima, da pokažemo strpljenje. Jer, to je samo malo krvi - glasi prvi stih pesme.

- Menstruacija, menstruacija, ura za menstruaciju! Telo radi kao podmazano, i to je stvarno sjajno – ura! - čuje se u refrenu, dok crvene kapljice pljuskaju po ekranu, a suština videa je da objasni i devojčicama i dečacima da menstruacija znači da je telo spremno da stvori život.

Da li i vi razgovarate sa svojom decom o seksu? Evo koliko ljudi u svetu to radi


U januaru, na istom kanalu je emitovan spot "Snoppen och Snippan" (Piša i Ribica) u kome su muške i ženske genitalije prikazane kako plešu, a koji je na JuTjubu imao više od 6,4 miliona pregleda.

Iako edukativnog karaktera, klip je podelio javno mnjenje u svetu zbog realističkog načina prikazivanja seksualnih organa.

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na Eklinika.rs.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Porodice gardista ubijenih na Topčideru položile vence na mestu njihovog stradanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    14. oktobar 2015 | 17:21

    Шта ће дјевојчицама школског узраста ТАМПОНИ?Да ли су они нормални?

  • S.K.

    14. oktobar 2015 | 18:46

    pa ovi su zesci ludaci od nas :)

  • BAOYE

    15. oktobar 2015 | 06:47

    STRASNOO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA