ISTINA ILI MIT: Da li u braku zaista nema seksa?

Ovaj je mit star kao i vreme; jednom kad uplovite u bračne vode, seks prestaje. Svi smo to čuli, ali da li je to zaista istina?

  • 30

Vaše najcrnje slutnje pokazale su se kao tačne! Nova studija u kojoj je učestvovalo 16.000 osoba uzrasta od 18 do 60 godina, pokazala je da brak bez seksa nije mit, nego realnost. Skoro petina bračnih partnera u poslednjih mesec dana nije imalo seksualne odnose, a šest odsto njih nije imalo odnose duže od godinu dana.

Kad govorimo o proseku, parovi uglavnom imaju seks 1,2 puta nedeljno, a brakovi bez seksa su se u zadnjih 20 godina čak učetvorostručili.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Na primer, 1994. godine, 1,3 odsto muškaraca i 2,6 odsto žena je prijavilo kako nisu imali seksualne odnose u zadnjih godinu dana, dok su 2014. godine ti brojevi skočili na 4,9 odsto i 6,5 odsto, prenosi portal kliX.

- Mislim da je problem u tome što danas jednostavno više pričamo i slušamo o tome, a malo radimo. Nekad davno, pre dostupnosti kontracepcije, brak bez seksa bio je način da se spreče neželjene trudnoće. Takođe, nesrećni parovi su češće ostajali zajedno zbog društvenih očekivanja ili dece. Danas su okolnosti drugačije, ali seksa nikad manje - mišljenja je Deniz A. Doneli, profesorka sociologije sa Univerziteta u Džordžiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ♥♥♥♥

    14. januar 2015 | 18:43

    U braku smo 8 godina imamo troje dece a sex nikada nije bio problem. Čak je sve bolji :-) nije 1 ili 2 put nedeljno nego ga nema mozda 2 puta nedeljno. Tako da nemojte plasiti one koji treba tek da stupe u brak. Nema nista lepse od braka i porodice. ♥♥♥ imajte veru u ljubav i zajednicu...

  • Žorž

    14. januar 2015 | 20:02

    I sad posle mlogo godina u braku imamo u proseku 4-5 puta nedeljno seks. To je zato što imam pored ženu koju volim.

  • Nena

    14. januar 2015 | 18:06

    Kako u kom braku! Sta je lose u tome imati 2 odnosa nedeljno? Lose je kad ga nema dugo il uopste. Ljudi koji imaju posao i decu nemaju snage i vremena da se stalno sexaju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA