OSTAJE KRATKIH RUKAVA: Severina izgubila 3,5 miliona evra?

 
  • 4

Hrvatska pevačica i njen dosadašnji verenik Milan Popović potpisali su ugovor kada je ona zatrudnela, pri čemu, ako dođe do eventualnog njihovog raskida, ima pravo samo na alimentaciju za sina Aleksandra

Milan Popović zaštitio je svoju imovinu na vreme posle raskida sa Severinom Vučković. Kako prenosi dnevni list "Kurir", srpski kralj bakra i popularna pevačica potpisali su ugovor kada je ona zatrudnela, čime ona ima samo pravo na alimentaciju za sina Aleksandra u slučaju njihovog raskida.

- Kad je Milan odlučio da ima dete sa Seve, njegovi advokati su napravili ugovor kako bi zaštitio svoju imovinu koja se procenjuje na više desetina miliona evra. Severina je potpisala taj dokument. Ona nije mogla ni da zamisli da će ugovor stupiti na snagu, jer je verovala da će ostati zajedno, pogotovo kad je zatrudnela – istakao je za "Kurir" izvor blizak Milanu Popoviću.

U slučaju da srpski biznismen nije insistirao na tome, pevačica bi od suda mogla da zatraži procenat svega što je Popović zaradio u poslednje dve godine. Navodno, srpski kralj bakra inkasirao je čak sedam miliona evra u nekretninama. Ukoliko su šest meseci živeli zajedno pod istim krovom, žena ima pravo na polovinu imovine, što u ovom slučaju iznosi tri i po miliona evra. Koliko bi dobila, mogli bi da se dogovore sami ili uz pomoć pravnog zastupnika.

Advokat Nedeljko Marković istakao je za "Kurir" da je moguće sačiniti takav ugovor, bez obzira da li su dve osobe u braku ili žive u vanbračnoj zajednici.

- Kod nas prilikom zaključenja takvog ugovora vlada atmosfera volje, što znači da stranke same utvrđuju kako će zaključiti neki ugovor, od kada će on proizvoditi pravno dejstvo, koje je pravo merodavno da odlučuje o njemu. S obzirom na to da nisu poznate činjenice samog ugovora, ne mogu se detaljno izjasniti o njemu, ali ukoliko su zaista zaključili ugovor i ukoliko isti proizvodi pravno dejstvo od trenutka zaključenja, odnosno od trajanja zajedničkog života ugovarača, onda se može raspravljati o konkretnom slučaju – rekao je Marković.

(Telegraf.rs/Kurir)

Video: Paparaco: Jovan Memedović uhvaćen u kupovini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    16. oktobar 2012 | 11:30

    kako izgubis nesto sto nikada nije ni bilo tvoje?

  • daca

    16. oktobar 2012 | 15:21

    Trebala je da predpostavi kakav je cim se zastitio ugovorom pre braka....

  • Saska

    17. oktobar 2012 | 15:26

    UDALA SE IZ VELIKE LJUBAVI,ALI PREMA NOVCU,SA SVAKIM JE BILA SAMO ZBOG PARA...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA