Anđelina Džoli dobila nagradu producenata (PGA)!

 
  • 0

Film "U zemlji krvi i meda" dobio prestižnu nagradu američkog Udruženja producenata, na svečanosti koja je sinoć održana u Los Anđelesu

Na svečanosti koja je sinoć održana u hotelu Beverli Hilton, u Los Anđelesu Anđelini Džoli je sa za film "Zemlja krvi i meda" koji je napisala, režirala i producirala uručena nagrada američkog Udruženja producenata (PGA). Američka zvezda dobila je nagradu "Stenli Krejmer", namenjenu filmovima koji se bave provokativnim društvenim pitanjima.

Nakon Zlatnog globusa i nagrade američkih kritičara i film "Umetnik" francuskog reditelja Mišela Azanavisijusa osvojio je i prestižnu nagradu producenata. Ovo crno-belo ostvarenje, koje nas vraća u zlatno doba "nemog" Holivuda, pobedio je u konkurenciji sedam filmova, među kojima porodična drama "Potomci", komedija "Deveruše" i priča o rasizmu "Služavke".

"Umetnik" je pre nedelju dana, na 69. dodeli Zlatnih globusa proglašen za najbolju komediju/mjuzikl, a "Potomci" za najbolju dramu, čime su ova dva ostvarenja, po mnogima, postala glavni konkurenti za Oskara.

Stiven Spilberg je osvojio prestižnu nagradu "Dejvid O Selznik" američkog strukovnog udruženja, dok je njegov animirani film "Avanture Tintina" dobio nagradu za najbolju produkciju animiranog filma.

Serija "Boardwalk Empire" u produkciji HBO osvojila je nagradu za najbolju dramsku seriju, sprečivši tako "Ljude sa Menhetna" da ponesu po četvrti put nagradu ovog esnafskog udruženja.

Sitkom "Modern Family" proglašen je, drugu godinu za redom, za najbolju humorističku seriju.

Među dobitnicima ovogodišnje 23. dodele nagrade PGA je i dokumentarac "Beats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest" o uticajnoj hip-hop grupi "A Tribe Called Quest".

(Tanjug)

Video: Katarina i Darko opremaju sobu za ćerkicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA