Srpski muzičari oduševljeni Željkovom pesmom!

 
  • 0

Bata Kovač, Saša Milošević, Ogi Radivojević i Mlađan Dinkić smatraju da je Željko napravio hit, Nebojša Krstić Krle smatra da liči na pesmu grupe "Piloti" - "Zaboravljeni"

Poznati srpski muzičari, kao i fanovi (i antifanovi) Evrosonga i opusa Željka Joksimovića iskomentarisali su pesmu "Nije ljubav stvar", najnoviji evrovizijski hit, koji je već izazvao veliku polemiku. Javnost se već podelila na dva tabora - na one koji smatraju da je u pitanju još jedan Željkov megahit i na one druge koji Joksimovića optužuju da je sastavio još jednog "muzičkog Frankenštajna".

Poznati srpski kompozitor, pijanista i aranžer Kornelije Kovač kaže da su priče o eventualnoj sličnosti pesme "Nije ljubav stvar" i drugih pesama "srpska posla".

- Priče da pesma koja će nas predstavljati na Eurosongu liči na neku drugu su čista srpska posla. Srbi čim izađe nešto novo i dobro pokreću priče o krađi, plagijatima, sličnostima i drugim teorijama zavere - rekao je Bata Kovač za Telegraf.

Sa njim se slaže i kompozitor i tekstopisac Saša Milošević Mare (koautor evrosong hita "Molitva"), koji navodi da ga pesma Željka Joksimovića "Nije ljubav stvar" ne podseća ni na jednu drugu pesmu, i dodaje da je Željko napravio još jedan hit u nizu.

- Oduševljen sam pesmom Željka Joksimovića, kojom će nas predstavljati na Eurosongu. On je ponovo potvrdio da pravi odlične pesme i želim mu svu sreću u Bakuu - rekao nam je Mare Milošević, i zaključio da su "glupi i zlonamerni" komentari da melodija pesme podseća na melodije pesama grupa "Koldplej", "Piloti" ili na neku drugu melodiju.

- Melodija je potpuno autentična i uopšte ne liči niti podseća na neku drugu, to su sve glupi i zlonamerni komentari - kaže Saša Milošević.

Maretu i Bati Kovaču u pozitivnim ocenama pridružio se i Mlađan Dinkić:

- Pesma je odlična. Veoma zahtevna za pevanje. Aranžman je nesvakidašnji. Bravo, majstore - rekao je kompozitor i lider URS.

Jednom od najsvestranijih srpskih muzičara Ognjanu Radivojeviću Željkova pesma se veoma dopala, ali je iskomentarisao i priče o navodnom plagiranju:

- Sviđa mi se pesma. Široka je melodija, ukusno i kvalitetno aranžirana, jako zahtevna za pevanje. Ima gradaciju i tenziju, koja će sigurno ostaviti jak utisak na slušaoce. Ako bih baš hteo da budem maliciozan, mogao bih da citiram tvit koji sam pročitao: "Željka niko ne može da optuži kako mu pesme ne liče ni na šta, uvek liče na nekoliko popularnih pesama". Ipak, neću, jer Željko je vešt i muzički obrazovan, i on zna jednu stvar, a to je da bi nešto bilo proglašeno plagijatom moraju doslovno da se podudare četiri takta u melodiji, što je ogroman komad pesme -zaključuje Ogi Radivojević.

Među onima koji ipak imaju drugačije komentare najviše je poznatih tviteraša. Na ovoj društvanoj mreži Željkovu pesmu "Nije ljubav stvar" već su preimenovali u "Nije moja stvar". Ipak, najveće iznenađenje predstavlja komentar Nebojše Krstića Krleta, bivšeg člana "Idola", a danas savetnika predsednika Srbije Borisa Tadića:

- Evrovizijska stvar liči malo na ovo, rekao je Krle i okačio link ka pesmi "Zaboravljeni", grupe "Piloti".

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA