FBI uspeo da otključa iPhone teroriste bez pomoći Apple-a

 
  • 3

Iznenađujući obrt u slučaju FBI protiv Apple u vezi sa otključavanjem iPhone-a koji je koristio terorista iz San Bernardina

Američka vlada uspela je da pristupi svim podacima na zaključanom iPhone-u koji je koristio jedan od napadača u San Bernardinu, a zbog kojeg su se sudili sa Apple-om i prisiljavali ga da omogući otključavanje ovog uređaja.

KRAJ PRIVATNOSTI: FBI pronašao način da OTKLJUČA svaki IPHONE?

Ministarstvo pravosuđa dobilo je prošli mesec sudski nalog kojim naređuje Apple-u da napravi softver koji će zaobići element ugrađen u najnoviji operativni sistem iPhone-a koji briše sačuvane podatke nakon deset neuspešnih unosa šifre, čime bi omogućili istražiteljima da pokušavaju unošenje lozinki sve dok ne uspeju da otkriju pravu.

Generalni Direktor Applea, Tim Kuk, je to odbio ističući da vlada želi previše i da bi to ugrozilo bezbednost svakog korisnka.

U iznenađujućem obrtu, FBI je prošle nedelje objavio kako veruje da će biti u stanju da otključa iPhone bez Appleove pomoći.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo pravosuđa je u ponedeljak sudu reklo kako vlada "više ne zahteva" Apple-ovu pomoć i zatražio je od saveznog sudije u Riversajdu u Kaliforniji da povuče svoju naredbu kojom prisiljava Apple da pomogne.

Tokom suđenja Apple je tvrdio kako bi vladin zahtev stvorio "backdoor" na telefonima koji bi mogli zloupotrebiti kriminalci i vlade, i da Kongres nije dao Ministarstvu pravosuđa ovlašćenja da postavlja takve zahteve.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    31. mart 2016 | 10:48

    kakve trule price tj. reklama kao nece da otkljuca kao da se radi o nekom biciklisti a ne teroristi...

  • Bond

    30. mart 2016 | 22:18

    Daj 6gb rama a ja ubacim sd i to je to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA