Ovako bi Stiv Džobs reagovao na dogovor Apple-a i IBM-a (FOTO)

 
  • 2

- Ukoliko iz nekog razloga napravimo veliku grešku, i IBM pobedi, moja lično mišljenje je da ćemo ući u kompjutersko "mračno doba" - izjavio je Džobs u intervjuu za "Playboy" 1985. godine

Ove nedelje su dva IT giganta, IBM i Apple sklopili dogovor o međusobnoj saradnji kako bi postigli što veći uspeh kada je u pitanju poslovno tržište. Međutim, pitamo se kako bi stvari izgledale da je Stiv Džobs živ, i da li bi uopšte došlo do pomenutog dogovora.

Stiv Džobs je bio jedan od najvećih vizionara savremenog doba, a poznato je da on uopšte nije voleo IBM. U prilog tome ide i jedna stara fotografija na kojoj on stoji ispred znaka IBM-a i pokazuje srednji prst.

Tokom godina Džobs je imao nekoliko nesuglasica sa IBM-om. Neke od njih su se odnosile na borbu za PC tržište koje su vodili Apple, IBM i Microsoft.

Kada je IBM napravio svoj prvi PC, Stiv je zbijao šale na njih račun kako su sporo prepoznali potencijal personalnih rečunara, što potvrđuje i ova fotografija.

- Ukoliko iz nekog razloga napravimo veliku grešku, i IBM pobedi, moja lično mišljenje je da ćemo ući u kompjutersko "mračno doba" - izjavio je Džobs u intervjuu za "Playboy" 1985. godine.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: telegraph.co.uk)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cr7

    17. jul 2014 | 17:05

    Pa šta ako je mrzeo IBM? I stručnjaci IBM su Stiva zvali Slina, to svi znaju.

  • wege

    18. jul 2014 | 01:11

    Ako se dobro sećam G3 - G4 - G5 procesore u mac-ovima je pravio IBM. Tako da ovo može jedno da znači da Apple odustaje od Intela i da se vraća IBM-u.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA