Ne propustite da probate zanimljiv čokoladni parfe sa likerom od pomorandže!
Sastojci:
Za testo:
- 2 jaja
- 30 g šećera
- 2 kašike tople vode
- 30 g oštrog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 10 g kakaa u prahu
Za krem:
- 600 ml mleka
- 1 parfe krema čokolada
- 100 g čokolade sa 70% kakaa
- 2 kašike likera od pomorandže
Za glazuru:
- 20 g maslaca
- 100 g čokolade
Priprema:
Jaja i šećer mešajte mikserom, dodajte toplu vodu, brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom te lagano izmešajte. Smesu izlijte u kalup za torte prečnika 22 cm, obložen pek papirom, i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Pečenoj kori skinite papir i vratite u kalup. Prokuvano hladno mleko sipajte u visoku posudu, dodajte sadržaj kesice parfe krema, pa mešajte mikserom, najvećom brzinom, cetiri minuta. Na kraju umešajte rastopljenu čokoladu i liker.
Pripremljeni krem izlijte na koru u kalupu i dobro ohladite. Od pek papira izrežite trake dužine obima kalupa i širine u visini torte. Maslac rastopite, sklonite s vatre, umešajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok ne dobijete gladak krem. Mešajuci, malo ohladite i prelijte po papiru. Kad se čokolada ohladi, njome omotajte tortu tako da je prilepite uz tortu i onda skinite papirnatu traku. Čokoladni parfe možete poslužiti uz sezonsko voće (jagode, višnje, borovnice).
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.