Omiljeni desert s kokosom - rafaelo kuglice
Potrebno je:
- 200 ml vode
- 300g šećera
- 250 g maslaca
- 400g obranog mleka u prahu
- 200 g sitnijeg kokosovog brašna
- 100 g oljuštenog i pečenog lesnika
- još 100 g kokosovog brašna za valjanje kuglica
Priprema:
Vodu i šećer uspinovati na ringli nekoliko minuta, da se sav secer istopi. Dodati iseckan maslac i kada se rastopi na laganoj temperaturi - postepeno dodavati mleko u prahu. Sve vreme mešajte da se ne stvore grudvice. Zatim dodajte i 200 g kokosovog brašna.
Mešavinu ohladiti otprilike 2 sata. Oblikovati kuglice, a u sredinu stavljati po jedan lešnik. Uvaljati gotove kuglice u kokosovo brašno i staviti u papirnate korpice.
(Telegraf.rs)
Video: Dinčić: Vučićevo stanje trenutno zadovoljavajuće, za sat vremena napušta VMA
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Saby
Volim slatko
Podelite komentar
Saby
Kako dobro izgleda a mislim da su jos boljeg ukusa mnjam
Podelite komentar